overbodig

Ik heb deze week ontdekt dat het bijhouden van deze blog volledig overbodig is. Het is er allang en bovendien nog veel beter ook: neem een kijkje op www.openculture.com en kom daarna nooit meer terug! Ga weg, hup; ksssst! scheer je weg!!!

Enigszins onthuts – tussen enthousiast over het ontdekte en verslagen omwille van de consequenties – staar ik nu naar een post op het blog: 500 gratis opleidingen verzorgd door de beste universiteiten die er zijn en met behulp van geweldige professoren. Waar zal ik me de komende maanden op storten? 26 lezingen over de dood van Yale University? 6 lezingen van Leonard Bernstein over luisteren naar muziek? of toch de europese geschiedenis na de renaissance in 25 delen?

Hopelijk blijft het deze zomer zulk weer…ik heb wel wat zinvollers te doen dan op terrasjes zitten en roseetjes wegpimpelen! OpenCulture biedt trouwens niet alleen maar zware kost; er is ook veel aandacht voor kunst en vintage entertainment. Tot ziens hier…later, als ik de moed heb hervonden om weer verder te gaan met deze blog…

update 4/8/2012: via de website Coursera zijn ook weer vele studies te vinden, ditmaal niet alleen de lezingen, maar compleet met opdrachten en peer-reviews en zelfs certificaten. Hier de pagina ‘humanities and social studies‘ Een presentatie over Coursera en het belang ervan hieronder in de TED-talk: